Header Ads

UŽASNA NESREĆA U CENTRU GORAŽDU Automobil udario dvije žene, jedna prebačena za Sarajevo


Za dane vikenda  na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde,  u ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je putničko motorno vozilo kojim je upravljalo jedno lice iz Goražda,  ostvarilo kontakt  obaranjem dva pješaka. Protiv vozača koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu bit će poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Kako saznajemo jedna osoba je zadobila teže povrede prelom noge i kuka te je prebačena za Sarajevo dok je druga osoba zadobila lakše povrede.

U ulici Ferida Dizdarevića – Grad Goražde,  policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su prilikom pretresa jednog lica iz Goražda, kod istog pronašli jedno PVC pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”. Pomenuto lice pozvano je do službenih prostorija, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH. Dalji rad na dokumentovanju djela je u toku.

Od strane jednog lica iz Goražda prijavljeno je da je navedenom u  ulici Rasima Živojevića – Grad Goražde, izvršen nasilan ulazak u skladišni kontejner kojom prilikom je NN lice otuđilo jedan bakarni kazan. Rad na navedenom događaju i pronalasku počinioca je u toku.



Goražde PRESS / Vlada BPK-a


 

Pokreće Blogger.