Header Ads

KAKAV HAOS U GORAŽDU Na jednom mjestu se potuklo čak sedam osoba


Za dane vikenda  na području  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, policijski  službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije , MUP-a BPK-a Goražde su uz asistenciju službenika Jedinice za podršku, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, a na osnovu saglasnosti Kantonalnog tužioca i usmene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda Goražde, izvršili pretres porodične kuće i pratećih objekata koje koristi jedno lice iz Goražda, u ulici 31.Drinske brigade naselje Lastavice – Grad Goražde. Tokom pretresa pronađeno jedno papirno pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuana”. Navadeno lice lišeno je slobode, i nad istim je zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH.

Registrovano je  i jedno krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti” iz člana 183. KZ F BiH, gdje je  predmet ustupljen KMUP-u Sarajevo, na čijoj adresi stanuje osumnjičeni i gdje je počinjeno navedeno krivično djelo.

U ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde, došlo je do tuče između više lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su ispitali navode prijave i utvrdili da je došlo do tuče u kojoj je učestvovalo sedam lica iz Goražda.Uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora krimiminilastičke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, a upoznat je dežurni Kantonalni tužilac. Dalji rad na događaju i kvalifikaciji istog je u toku.

U mjestu Džindići – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, lišili su slobode jedno lice iz Goražda, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola 3,08 g/kg, te je isti smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi  Goražde, gdje je pomenutom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

U ulici 31. Drinske brigade – Grad Goražde, policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde uručili su prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira jednom licu iz Goražda, zbog nepostupanja po naredbi OSL-a.





Goražde PRESS / Vlada BPK.a


 

Pokreće Blogger.