Header Ads

Novogodišnji praznici u BPK protekli bez incidenata, zabilježene saobraćajne nezgode


Novogodišnji praznici na području Bosanskopodrinjskog kantona (BPK)  Goražde protekli su bez incidenata i narušavanja javnog reda i mira ali uz saobraćajne nezgode.

Šef Odsjeka za zaštitu tajnih podataka i analitiku Mirsad Kamenica naglašava da u novogodišnjoj noći nije zabilježen nijedan incident

„ Jedina intervencija koju su imali policijski službenici u novogodišnjoj noći bila je saobraćajna nezgoda u ulici Himze Ćurevca u Goraždu. Stanje sigurnosti je i u prvim danima Nove godine bilo zadovoljavajuće a registrovana su dva prekršaja iz oblasti javnog reda i mira i pet saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe u jednoj od nezgoda lakše povrijeđene a dva lica lišena su slobode zbog vožnje  pod dejstvom alkohola“ – precizirao je Kamenica.

Napomenuo je da su policijske kontrole bile  pojačane u vrijeme novogodišnjih praznika  uz maksimalan angažman policijskih službenika na terenu

„ Evidentan je bio i povećan broj vozila   s obzirom da je veliki broj građana iz inostranstva i unutrašnjosti BiH došlo za novogodišnje praznike  u Goražde, a policijski službenici postupali su u skladu sa posebnim planovima rada“ – kazao je Kamenica.

Iz Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde potvrdili su također da su imali mirnu novogodišnju noć a grad na Drini u Novoj godini bogatiji je za jednog dječaka i jednu djevojčicu.




RTV BPK


 

Pokreće Blogger.