Header Ads

Na Žanju se održava rukomet na pijesku za veterane


– U organizaciji veterana Muškog rukometnog kluba (MRK )Goražde, danas je na popularnoj goraždanskoj plaži Žanj  počeo peti po redu rukometni turnir na pijesku, na kojem učestvuje  70 nekadašnjih rukometaša i rukometašica iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Po riječima domaćina, cilj ovog tradicionalnog događaja je prvenstveno druženje jer, naglašavaju,  rezultat nije bitan, koliko činjenica povezati ljude iz različitih zemalja,  na obalama Drine.

„ Trudimo se svake godine da ugostimo naše prijatelje, rukometne veterane i koristimo priliku da predstavimo naš grad i ljepote koje imamo. Ove godine turnir je na pijesku na Žanju jer  cilj nam je da okupimo i što više djece kako bi zavoljeli ovaj sport. Rezultti nisu bitni, najvažnije da se družimo i da se naši gosti lijepo osjećaju“ – kazao je član veterana MRK Goražde Admir Sijerčić.

 Jedan od  inicijatora organiziranja ovakvih druženja  Mile Mijačinović iz MRK „Sloboda“ Tuzla ističe kako j esretan što je ponovo u Goraždu

„ U Tuzli se turnir veterana održava na travi, i meni je pala na pamet ideja da i u Goraždu organiziramo nešto drugačije i predložio sam našim prijateljima iz MRK Goražde  da to bude na pijesku i evo uspjeli su. Bitno je druženje pa tek onda rezultat  a gostoprimstvo Goražda je na jako visokom nivou“ – kazao je Mijačinović.

Drugi put u Goraždu su stigle i veteranke ŽRK Trogir iz Hrvatske

„  Predivno nam se vratiti u ovaj lijepi grad. Bitno je da s edružimo, zabavimo  i nadam se da će sve proteći u najboljem redu, bez povreda“ – kazala je članica ovog tima Blanka Žižak.

Na turniru učestvuju i veterani i veteranke iz Sarajeva i Sombora, a ovaj dvodnevni događaj bit će   okončan sutrašnjom regatom rijekom Drinom.



Goražde PRESS / RTV BPK


 

Pokreće Blogger.