Header Ads

Sutra Međunardona trka prijateljstva Goražde 5K sa oko 300 učesnika


– Treća Međunarodna trka prijatljstva ”Goražde 5K” održat će se sutra u gradu na Drini, a očekuje se učešće oko 300 takmičara iz BiH,  zemalja regiona, ali i Rusije, Ukrajine, Slovačke i Kanade – potvrdili su na pres konferenciji članovi Atletskog kluba Goražde, koji je organizator ovog sportskog događaja.

Predsjednik kluba Zaim Šuman istakao je da se danas privode kraju finalne pripreme i da se samo čeka početak jendog od najmasovnijih sportskih događaja koji će okupiti učesnike svih generacija

„ Za glavnu trku prijavljen je  280 takmičara s tim da  imamo još poziva tako da se da se nadam da će limit od 300 učesnika biti popunjen. Ponosni smo na činjenicu da će konkurencija biti izuzetno jaka, nastupit će najbolji atletičari i državni prvaci u obje kategorije, muškoj i ženskoj. Posebno smo sretni što će u trakam za djecu u sedam kategorija nastupiti oko 250 dječaka i djevojčica iz deset bh. gradova i to će zaista biti jedno veliko,  prijateljsko i sportsko druženje“ – kazao je Šuman

Najuspješniji goraždanski atletičar Emir Hastor će u izuzetno jakoj konkurenciji braniti prošlogodišnju titulu pobjednika.

„ Ove godine očekujem da istrčim trku još brže nego u prethodne dvije godine i naravno da osvojim jedno od prva tri mjesta. Konkurencija je ovoga puta zaista “paklena“ jer dolaze najbolji trkači u muškoj ali i ženskoj kokurenciji, najbrži tj. državni prvaci na 3.000, 5.000 i 10.000 metara tako da neće bit nimalo lako, ali kao i na svakoj trci ja ću dati 200 posto sebe i pokušati da ostvarim što bolji rezultat“ – kazao je Hastor.

Ovogodišnja trka  dio je predfestivalskog programa  26.internacionalnog  Festivala prijateljstva, što posebno daje na dinamici same organizacije.

„ Goraždanska trka je značajna po mnogo čemu a, između ostalog, jedinstvena i što je jedina trka u regionu a možda i šire gdje  velikoj utrci šampiona, prethode trke dječaka i djevojčica jer oni su budući šampioni. Atletski klub Goražde na najbolji način promoviše atletiku kao kraljicu sportova i prijateljstvo „ – kazao je  član organizacionog odbora Slavko Klisura.

U Atletskom klubu vjeruju da će Goražde i ove godine biti dobar domaćin brojnim gostima te su građane  zamolili za razumjevanje i da u terminu trke smanje kretanje sa svojim motornim vozilima kako bi olakšali sam protok  trke čiji je start i cilj u najfrekventnijoj, ulici Zaima Imamovića,  u centru grada

 „ Pozivamo građane Goražda  da izađu na ulice i podrže naše takmičare i na taj način da još jednom pokažemo  smo pravi  sportski grad koji je uvijek s radošću dočekivao sve sportiste i prijatelje“ – poručili su organizatori.



RTV BPK


 

Pokreće Blogger.